Koncert Duo Sul Ponticello

Koncert Duo Sul Ponticello

Komorný koncert – violončelo, flauta

Miesto konania: Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici
Dátum konania: 12.9. 2021 o 17.00
Vstupné: dobrovoľné

Program

Duo Sul Ponticello:
Alexandra Kubinová – violončelo, flauta
Ján Slávik – violončelo

Ján Slávik študoval hru na violončele na bratislavskom Konzervatóriu a na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Komornú hru študoval vo Viedni. Na VŠMU pôsobí od roku 1993 ako pedagóg.  Ján Slávik je zakladajúcim členom Moyzesovho kvarteta (1975) a nahral s ním už viac ako 40 kompaktných diskov. V roku 2020 nahral druhýkrát komplet 6 Bachových suít pre sólové violončelo.  Od roku 2008 pôsobí ako koncertný majster skupiny violončiel v Slovenskej filharmónií.

Alexandra Kubinová  absolvovala dva cykly hry na priečnej flaute (Jana Gálová) na Základnej umeleckej škole v Senici. Keďže jej bol vždy veľmi blízky zvuk violončela, začala v roku 2008 navštevovať na ZUŠ hodiny hry na violončele pod vedením Evy Čermanovej a o päť rokov neskôr sa stala študentkou Vysokej školy múzických umení, v triede prof. Jána Slávika. Od roku 2018 je členkou Symfonického orchestra Opery Slovenského Národného divadla.

Na koncerte sa stretne zrelosť interpretačného umenia s mladosťou a inšpiráciou. Koncert bude výnimočný i tým, že jedna interpretka zahrá aj na violončele, aj na flaute, čo nebýva také bežné. Príďte si vypočuť podmanivý zvuk violončela a ľúbezný zvuk flauty.

Program koncertu:

  • Johann Sebastian Bach – Suita pre sólové violončelo č. 3 c mol BWV 1009:  Prélude
  • Reinhold Gliere – Duá pre dve violončelá op.53 (výber):  Commodo
    Con Moto
    Animato
    Giocoso
  • Claude Debussy – Syrinx pre sólovú flautu
  • Roman Berger  – Dolcissimo pre sólové violončelo
  • Heitor Villa Lobos  – Assobio a jato pre flautu a violončelo
  • Witold Lutoslawski  – Bukoliki pre dve violončelá: Allegro vivace
    Allegretto sostenuto
    Andantino
    Allegro marciale
  • Vladimír Godár – Suita pre dve violončelá  (výber): Ragtime
    Uspávanka
    Ostinátne variácie
Na stiahnutie

Zhrnutie projektu po skončení:

Dva týždne plné tvorivých aktivít, hier a zábavy s umením sú úspešne za nami. Deti si okrem výkresov a výrobkov odniesli domov veľa zážitkov aj inšpirácie, ako kreatívne tráviť prázdniny.
Pondelok sme začali spoznávaním Záhorskej galérie a výtvarného umenia. Prostredníctvom bodov, línií, škvŕn a netradičných materiálov sme robili pokusy, kreslili i maľovali. Vyskúšali sme si landart v galerijnom parku aj hry s prírodnými materiálmi. V utorok sme sa inšpirovali výstavou viedenskej maliarky Elisabeth Sula a vytvárali sme obrazy plné farieb i fantázie. Maľovali sme na plátno, tričká, kamene i drevo a veľa sme sa pritom nasmiali. V stredu sme sa zahrali na divadelníkov. Rozprávka “Ako išlo vajce na vandrovku” nás podnietila vyrobiť si masky zbojníkov a bábky zvieratiek, s ktorými sme si zahrali krátke divadielko. Vytvorili sme aj farebné masky, ktoré tajomne svietili v tme. V priebehu týždňa sme navštívili múzeum, kde nás zaujali exponáty z histórie nášho mesta Senice. Pokračovali sme hrou na “Stratený ostrov”, ktorý sme si najprv nakreslili a vymodelovali. Následne sme pomocou výtvarných indícií hľadali stratený poklad… Posledný deň tvorivých aktivít sme si vyrábali lapače snov a maľované kamienky ako talizmany. Na záver sme nachystali výstavu pre rodičov, starých rodičov i známych v galerijnom parku aj v priestoroch galérie.
Celý týždeň nám zábavne rýchlo ubehol a všetci sme si zaželali ešte krásne tvorivé leto… 🙂
Výtvarníčky: Eliška Šefčíková a Kristína Hroznová
Lektorky: Klára Hyžová a Kamila Hammelová

Prvý turnus:

Druhý turnus:

Správca obsahu © Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici
Tvorba web stránky © E – GO, s.r.o.
Grafický layout © Envato Pty. Ltd.
Technický prevádzkovateľ –
WebHouse s.r.o.
Redakčný systém – WordPress © Free Software Foundation (GNU GPL)

© 2019 Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici

Zriaďovateľom Záhorskej galéria Jána Mudrocha v Senici je Trnavský samosprávny kraj

Mediálna podpora