XXL Art 2023

XXL Art 2023

tematické stretnutia s umením

Miesto konania: Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici

XXL Art sa koná v dňoch:

21. apríl 2023 (piatok) od 16.00
ArteterapiaWorkshop so Zuzanou Ťulákovou-Krčmárikovou

19. máj 2023 (piatok) od 16.00
Hand made – kovový šperk – Workshop s Jankou Hajdinovou

23. jún 2023 (piatok) od 16.00
Na sklo maľované – Workshop s výtvarníčkou Eliškou Šefčíkovou

 

O podujatí

XXL Art – tematické stretnutia s umením sú pripravované programy z rôznych umeleckých oblastí, ktoré sa budú realizovať prostredníctvom umeleckých a interaktívnych workshopov, odborných seminárov a pod. Sú určené pre širokú verejnosť, neprofesionálnych i profesionálnych výtvarníkov, pedagógov a študentov stredných a vysokých umeleckých škôl (18-99 rokov). Cieľom tematických stretnutí s umením je nadväznosť na nadobudnuté poznatky z oblasti výtvarného umenia a rozvoj nových tvorivých kompetencií v súlade s odborným zameraním jednotlivcov. Cieľom je spoznávanie umeleckých diel prostredníctvom zbierky galérie, tiež práca so zdigitalizovanými dielami galérie. Súčasťou je aj arteterapia.

Zhrnutie projektu po skončení:

Dva týždne plné tvorivých aktivít, hier a zábavy s umením sú úspešne za nami. Deti si okrem výkresov a výrobkov odniesli domov veľa zážitkov aj inšpirácie, ako kreatívne tráviť prázdniny.
Pondelok sme začali spoznávaním Záhorskej galérie a výtvarného umenia. Prostredníctvom bodov, línií, škvŕn a netradičných materiálov sme robili pokusy, kreslili i maľovali. Vyskúšali sme si landart v galerijnom parku aj hry s prírodnými materiálmi. V utorok sme sa inšpirovali výstavou viedenskej maliarky Elisabeth Sula a vytvárali sme obrazy plné farieb i fantázie. Maľovali sme na plátno, tričká, kamene i drevo a veľa sme sa pritom nasmiali. V stredu sme sa zahrali na divadelníkov. Rozprávka “Ako išlo vajce na vandrovku” nás podnietila vyrobiť si masky zbojníkov a bábky zvieratiek, s ktorými sme si zahrali krátke divadielko. Vytvorili sme aj farebné masky, ktoré tajomne svietili v tme. V priebehu týždňa sme navštívili múzeum, kde nás zaujali exponáty z histórie nášho mesta Senice. Pokračovali sme hrou na “Stratený ostrov”, ktorý sme si najprv nakreslili a vymodelovali. Následne sme pomocou výtvarných indícií hľadali stratený poklad… Posledný deň tvorivých aktivít sme si vyrábali lapače snov a maľované kamienky ako talizmany. Na záver sme nachystali výstavu pre rodičov, starých rodičov i známych v galerijnom parku aj v priestoroch galérie.
Celý týždeň nám zábavne rýchlo ubehol a všetci sme si zaželali ešte krásne tvorivé leto… 🙂
Výtvarníčky: Eliška Šefčíková a Kristína Hroznová
Lektorky: Klára Hyžová a Kamila Hammelová

Ohlasy v médiách

MY Záhorie (11. aug 2021 o 12:14 DOMINIKA GREBENÍČKOVÁ):
Letný ateliér otvoril deťom dvere galérie

 

19. máj 2022 Arteterapia so Zuzanou Ťulákovou-Krčmárikovou:

Druhý turnus:

Správca obsahu © Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici
Tvorba web stránky © E – GO, s.r.o.
Grafický layout © Envato Pty. Ltd.
Technický prevádzkovateľ –
WebHouse s.r.o.
Redakčný systém – WordPress © Free Software Foundation (GNU GPL)

© 2019 Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici

Zriaďovateľom Záhorskej galéria Jána Mudrocha v Senici je Trnavský samosprávny kraj

Mediálna podpora