Letný ateliér 2022

Letný ateliér 2022

Celodenné tvorivé dielne pre deti a mládež od 7. do 14. rokov

Miesto konania: Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici, Sadová 619/3, 905 01 Senica
Dátum konania:
1.turnus: 11.7. – 15.7.2022
2.turnus: 25.7. – 29.7.2022
v čase od 8.00 do 16.00

O podujatí

Letný ateliér ponúka celodenné tvorivé dielne pre deti a mládež od 7. do 14. rokov v termínoch:

11.7. – 15.7.2022 a 25.7. – 29.7.2022 v čase od 8.00 do 16.00.

Objavte s nami čarovný svet umenia…

…vyskúšame si netradičné výtvarné techniky, zoznámime sa so súčasným výtvarným umením, necháme sa inšpirovať aktuálnou výstavou v Záhorskej galérii a tvorivo sa zabavíme. Budeme veľa tvoriť v prírode a kreatívne prežijeme spoločne strávený čas…

Tešíme sa na vás deti!

Všetky aktivity realizujeme s prihliadnutím na špecifické potreby a vek detí. Počet detí je obmedzený. Realizácia tvorivých dielní bude podmienená aktuálnymi protipandemickými opatreniami.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou PRO Senica.

Prvý týždeň Letného ateliéru s prázdninujúcimi deťmi prebiehal v termíne od 11.7. do 15.7.2022. 🧚‍♂️
🔹 V pondelok sme sa zoznamovali prostredníctvom rôznych hier, pozreli sme si aktuálnu výstavu a vytvárali morské živočíchy. Následne vzniklo schodiskové akvárium plné farebných rybičiek. Na záver dňa sme vytvárali landart v galerijnom parku.
🔹 V utorok sme mali divadelný workshop s výtvarníčkou Kristínou Hroznovou. Téma Princezná a drak mala veľký úspech. Vytvorili sme dvoch drakov a desať princezien . Na úvod si deti vytvárali návrhy kostýmov a masiek, ktoré postupne v priebehu dňa zhmotňovali do kostýmovej podoby. UVčkom nasvietený priestor v pivnici kostýmom dodal tú správnu divadelnú atmosféru. Na záver dňa deti v parku športovali.
🔹 Streda začala rannou jogou, po ktorej nasledovali tvorivé hry v galérii a tvorba papierovej krajiny v priamej nadväznosti na výstavu. Doobeda sme navštívili aj senické múzeum. Poobede deti v parku maľovali obrazy, ako veľkí umelci, na stojanoch s paletami v rukách. Maľovali na všetko čo im prišlo pod ruky, nakoniec aj seba
🔹 Vo štvrtok deti tvorili s výtvarníčkami Aničkou a Klárkou Štefanovičovými rôzne kresliarske a grafické diela. Doobeda si vytvorili papierové denníky, do ktorých si kreslili portréty kamarátov. Poobede vyrábali komiksy na rôzne témy.
🔹 V piatok sme sa hrali na pirátov pri hľadaní strateného pokladu, ku ktorému nás priviedli indície a plnenie zaujímavých kreatívnych a športových úloh. Poobede sme pripravili malú vernisáž pre rodičov a známych.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Na stiahnutie

Zhrnutie projektu po skončení:

Ohlasy v médiách

MY Záhorie (11. aug 2021 o 12:14 DOMINIKA GREBENÍČKOVÁ):
Letný ateliér otvoril deťom dvere galérie

 

Prvý turnus:

Druhý turnus:

Druhý týždeň Letného ateliéru s prázdninujúcimi deťmi prebiehal v termíne od 25.7. do 29.7.2022. 

Druhý týždeň detských tvorivých dielní – Letného ateliéru v Záhorskej galérii prebiehal tvorivo a veselo.

🔹 V úvode týždňa sa deti navzájom zoznamovali prostredníctvom kreatívnych hier a súťaží. Vyrábali fantazijné tvory na základe inšpirácie biotopmi  z aktuálnej výstavy Anabióza od Petry Ondreičkovej. 

🔹 V utorok si deti skúšali figurálnu kresbu, z ktorej vznikli návrhy na kostýmy. Maľba na textil, potlač látky, aranžovanie a finálny styling fantazijných kostýmov deti veľmi zaujali. Efektné kostýmové kreácie umocnilo atmosférotvorné UV svetlo v galerijnej pivnici.

🔹 Stred týždňa bol zameraný na umelecké aktivity inšpirované architektúrou, mapovaním a tvorbou krajiny z papiera.

🔹 Vo štvrtok deti spoznávali abstraktné umenie a maľovali abstraktné obrazy so senickým výtvarníkom Lubom Mičom. Piatok patril hre na pirátov a hľadaniu strateného pokladu.

🔹 Na záver sa konala vernisáž detských prác pre verejnosť a rodičov. Spokojné deti plné zážitkov si navzájom popriali ešte pekné tvorivé prázdniny.

Správca obsahu © Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici
Tvorba web stránky © E – GO, s.r.o.
Grafický layout © Envato Pty. Ltd.
Technický prevádzkovateľ –
WebHouse s.r.o.
Redakčný systém – WordPress © Free Software Foundation (GNU GPL)

© 2019 Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici

Zriaďovateľom Záhorskej galéria Jána Mudrocha v Senici je Trnavský samosprávny kraj

Mediálna podpora